8 клас модуль "футбол"

   01 - 05.11.21н.р. 

ПОЛЕ ДЛЯ ГРИ
1.     Поверхня поля.
 Поле для гри повинно бути повністю природним або, якщо дозволяє регламент змагань, покриття поля повинно бути повністю штучним, за винятком випадків, коли регламент змагань дозволяє застосувати інтегроване поєднання штучних та природних матеріалів (гібридна система). Штучне покриття повинно бути зеленого кольору. Якщо штучне покриття використовується в матчах змагань між збірними командами національних футбольних асоціацій-членів ФІФА або в матчах міжнародних клубних змагань, то таке покриття повинно відповідати вимогам  Програми якості ФІФА для футбольних газонів або Стандарту проведення міжнародних матчів, за виключенням випадків, коли IFAB надає особливий дозвіл.
2.     Розмітка поля.
 Поле для гри повинно мати форму прямокутника та розмічатися безперервними лініями, що повинні бути безпечними.  Дві довгі лінії, що обмежують поле, називаються боковими лініями. Дві коротші лінії називаються лініями воріт. Поле для гри розділяється на дві половини за допомогою середньої лінії, яка з'єднує середні точки двох бокових ліній. Посередині середньої лінії розташована центральна позначка. Навколо неї проводиться коло радіусом 9,15 м . Ширина всіх ліній має бути однаковою, не більше 12 см. Лінії воріт мають бути такої ж ширини, як стійки та поперечина воріт. Гравець, який робить ногою заборонені розмітки на полі для гри, повинен бути попереджений за неспортивну поведінку. Якщо арбітр помітить, що це відбувається під час матчу, гравець попереджається, коли м’яч вийде з гри.


3.     Розміри.
 Бокові лінії повинні бути довшими за лінії воріт. Довжина (бокової): мінімум 90 м., максимум 120 м. Довжина (лінії воріт): мінімум 45 м., максимум 90 м. Розміри для міжнародних матчів, довжина (бокової): мінімум 100 м, максимум 110 м.  Довжина (лінії воріт): мінімум 64 м, максимум 75 м. Регламенти змагань можуть визначати довжину лінії воріт та бокової лінії в межах зазначених вище розмірів. Враховуючи те, що лінії є частиною площі, яку вони обмежують, вимірювання відстаней здійснюється від їхнього зовнішнього краю. 
4.     Ворота.
 Ворота повинні розташовуватись посередині кожної лінії воріт. Ворота складаються з двох вертикальних стійок, розташованих на однаковій відстані від кутових флагштоків та з’єднаних угорі горизонтальною поперечиною. Стійки та поперечина повинні бути виготовлені з затвердженого матеріалу. Вони повинні мати геометричну форму квадрату, прямокутника, круга або еліпса, вони також повинні бути безпечними для гравців. Відстань між внутрішніми сторонами стійок дорівнює 7,32 м, а нижній край поперечини знаходиться на відстані 2,44 м  від поверхні поля.  Стійки та поперечина мають бути білого кольору та однакової ширини та товщини, що не повинні перевищувати 12 см. Якщо поперечину було зміщено або зламано, арбітр зупиняє гру, доки поперечина не буде відремонтована або встановлена на своє місце. Гра поновлюється «спірним м’ячем». Якщо поперечину неможливо відремонтувати, арбітр припиняє матч. Поперечину не можна замінити мотузкою або будь-яким гнучким або небезпечним матеріалом. Сітки можуть бути прив'язані до воріт.



МЯЧ
1.     Якість та дані ( параметри).
 Всі м’ячі повинні: • бути сферичної форми • виготовлені з придатного матеріалу • мати довжину кола (окружність) між 70 см та 68 см • мати вагу між 450 г, та 410 г, перед початком матчу • мати тиск у межах 0,6 – 1,1 атмосфери (600 – 1,100 г/см2) на рівні моря (8,5 фунта/кв дюйм – 15,6 фунта/кв дюйм).
В матчах офіційних змагань, організованих під егідою ФІФА, конфедерацій або національних футбольних асоціацій, на м’ячах не дозволяється розміщення жодної комерційної реклами, за винятком логотипу/емблеми змагання, організатора змагання та торгової марки авторизованого виробника. В регламенті змагання можуть бути зазначені обмеження розмірів та кількості таких маркувань.

2.     Заміна непридатного м'яча.

Якщо м’яч став непридатним: • слід зупинити гру та  поновити гру «спірним м'ячем» у тому місці, де було зафіксовано непридатність попереднього м'яча. Якщо м'яч став непридатним при виконанні початкового удару, удару від воріт, кутового удару, штрафного/вільного удару, 11-метрового удару або вкидання м'яча з-за бокової лінії, удар/вкидання м'яча з-за бокової лінії слід повторити. Якщо м'яч став непридатним при виконанні 11-метрового удару або серії ударів з 11-метрової позначки в той момент, коли він зрушився з місця та перш ніж його торкнеться гравець або він потрапить у поперечину або стійку воріт, то 11-метровий удар слід повторити. Не дозволяється міняти м'яч під час матчу без дозволу арбітра.  Додаткові м’ячі , що відповідають вимогам, можуть бути розміщені навколо поля для гри, їх використання контролює арбітр.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Техніка безпеки під час занять фізичною культурою + тест

Модуль. Легка атлетика, тести.